EEA Grants
Διεξαγωγή Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου

Διεξαγωγή Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεξαγωγή Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου, Αθήνα, Νοέμβριος 2, 2023

«Ενεργοί Παρατηρητές και Ενεργοί Αποτροπείς: Προλαμβάνοντας την Έμφυλη Βία στη ζωή των Νέων»

 

Στο πλαίσιο του έργου «Ενεργοί Παρατηρητές και Ενεργοί Αποτροπείς:

Προλαμβάνοντας την Έμφυλη Βία στη ζωή των Νέων», η EKO- «Όμιλος για την Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Οικονομία» διοργάνωσε, με επιτυχία εκπαιδευτικό εργαστήριο στην Αθήνα, με ομάδα στόχου νέους, ηλικίας 15-26. Το εργαστήριο έλαβε χώρα στις 2 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:30-20:30, στο ξενοδοχείο Crystal City (Αχιλλέως 4, Αθήνα).

Το εργαστήριο αποσκοπούσε στην κατάρτιση και ενδυνάμωση των νέων, μέσα από τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος μάθησης, ώστε να καταστούν ικανοί πολλαπλασιαστές μηχανισμών πρόληψης της έμφυλης βίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τεχνογνωσία σχετικά με καίριες έννοιες της έμφυλης βίας, με σκοπό τη δημιουργία νοοτροπίας Ενεργών Παρατηρητών της Έμφυλης βίας.

Στο εργαστήριο, το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού, συμμετείχαν γυναίκες και άνδρες, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά, ακούγοντας προσεκτικά τις εισηγήσεις, ανταλλάσσοντας απόψεις και διατυπώνοντας τις εμπειρίες αλλά και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το τόσο ευαίσθητο θέμα.

Το έργο «Ενεργοί Παρατηρητές και Ενεργοί Αποτροπείς. Προλαμβάνοντας την Έμφυλη Βία στη ζωή των Νέων» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο για την Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Οικονομία (ΕΚΟ) και εταίρους το Σύλλογο ΠΝΟΗ για το παιδί και την οικογένεια με έδρ την Καβάλα, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με έδρα την Αθήνα, και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Terram Pacis με έδρα το Όσλο, Νορβηγία.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών,  στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

www.activecitizensfund.gr