JOUR-U
JOUR-YOU – ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑΝΕΟΥΣ!

JOUR-YOU – ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑΝΕΟΥΣ!

Πρέπει να ειπωθούν σημαντικές ιστορίες! Αυτό κάνουν οι καλοί άνθρωποι – λένε καλές ιστορίες. Ακριβώς όπως εσείς! Εάν ενδιαφέρεστε για τη δημοσιογραφία των πολιτών και είστε κάτω των 30 ετών – αυτή η ευκαιρία είναι ακριβώς για εσάς.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε στον διεθνή διαγωνισμό Δημοσιογραφίας των Πολιτών για νέους. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου JOUR-YOU – Διεθνής Ακαδημία για τη Δημοσιογραφία των Νέων Πολιτών, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+. Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να μας στείλετε δημοσιογραφικό υλικό που δημιουργήθηκε μέσα στο προηγούμενο έτος. Εξαρτάται από εσάς ποιο θέμα θα αποτυπώσετε και με ποια μορφή (κείμενο, βίντεο, εικόνα) θα το παρουσιάσετε.

Πιστέψτε μας, ο διαγωνισμός θα σας παρακινήσει να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό και το βραβείο αξίζει τον κόπο. Στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος συμμετέχοντες από επτά διαφορετικές χώρες (εταίροι του προγράμματος JOUR-YOU): Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Τυνησία και Αλβανία. Τι θα πάρουν οι νικητές από κάθε χώρα; Θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Διεθνές Συνέδριο Νεολαίας στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2024, όπου θα παραλάβουν το βραβείο τους και θα δημιουργήσουν νέες αξέχαστες επαφές. Σε περίπτωση που χρειαστεί να τηλεφωνήσετε σε έναν φίλο κατά την προετοιμασία του υλικού, μπορείτε να διαβάσετε μερικές από τις εκπαιδευτικές πηγές που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος

JOUR-YOU:

https://jour-you.eu/project-activities/training-materials-of-citizen-journalism/

Πριν συμμετάσχετε στο διαγωνισμό, παρακαλείστε να διαβάσετε τους κανόνες
συμμετοχής:

https://jour-you.eu/project-activities/international-academy-and-competition/

Παρακαλείστε να στείλετε το τελικό υλικό (συμπεριλαμβανομένου του ονόματός σας και της χώρας σας) στη διεύθυνση: fece.media@gmail.com

Σε περίπτωση που έχετε κάποιες ερωτήσεις, μπορείτε επίσης να μας
γράψετε.

Σας ευχόμαστε καλή τύχη!

Κανόνες Συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό της Δημοσιογραφίας των Πολιτών για Νέους

Καλωσορίζουμε όλους τους νέους (έως 30 ετών) που ενδιαφέρονται για τη δημοσιογραφία των πολιτών να λάβουν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό Citizen journalism για νέους. Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να δημιουργήσετε και να μας στείλετε δημοσιογραφικό υλικό με επίκεντρο ένα συγκεκριμένο θέμα που θεωρείτε σημαντικό. Μπορείτε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό με υλικό που δημιουργήθηκε κατά το τελευταίο έτος. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση με υλικό που έχει ήδη δημοσιευτεί (ή σχεδιάζεται να δημοσιευτεί) σε παραδοσιακά, κοινωνικά ή ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Το υλικό για τον διαγωνισμό πρέπει να αποσταλεί στη διεύθυνση fece.media@gmail.com έως τις 14 Νοεμβρίου 2023. Μπορούν να συνταχθούν στα Αγγλικά, Βουλγαρικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Αλβανικά, Αραβικά ή Γαλλικά. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο νέοι από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αλβανία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και την Τυνησία. Οι νικητές από κάθε χώρα θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη Διεθνή Ακαδημία Νέων, μέρος του προγράμματος JOUR-YOU. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2024. Οι νικητές θα βραβευτούν στο συνέδριο. Τα  έξοδα συμμετοχής στο συνέδριο (ταξίδι, διαμονή και διατροφή) θα καλυφθούν από τους διοργανωτές.

Λάβετε υπόψη σας ότι πρέπει να μας ενημερώσετε εάν το δημοσιογραφικό σας υλικό έχει ήδη δημοσιευτεί. Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα πρέπει επίσης να επισυνάπτεται στο υλικό. Το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με:

1. Το κύριο θέμα/πρόβλημα που συζητείται στο υλικό.


2. Το ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεστε με το υλικό.


3. Την επιχειρηματολογία σχετικά με το γιατί το υλικό (το περιεχόμενό του) έχει σημασία για το κοινό.


4. Το ποιος είναι ο πρωταρχικός σκοπός του υλικού – για παράδειγμα, για ποιο θέμα υποτίθεται ότι ενημερώνει, ποιες αντιδράσεις ή ενέργειες στοχεύει να προωθήσει και σε τι πρέπει να οδηγήσει το συγκεκριμένο υλικό κ.λπ.


5. Το ποια είναι τα καταλληλότερα κανάλια για την κοινοποίηση του υλικού – για παράδειγμα, θα πρέπει να επισημάνετε τη σχέση μεταξύ της ηλικίας του κοινού και των προτιμήσεών του να ενημερώνεται ή κάποιες άλλες πληροφορίες για να υποστηρίξετε το επιλεγμένο κανάλι με επιχειρήματα.


6. Τον τρόπο με τον οποίο συλλέξατε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δημιουργία του υλικού – για παράδειγμα, ελέγχοντας τη γνησιότητα ήδη δημοσιευμένων πληροφοριών, συλλέγοντας πληροφορίες μόνοι σας…


7. Τα μέσα έκφρασης του υλικού (κείμενο, εικόνες, βίντεο) και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί το κοινό-στόχος. Μπορείτε να μας στείλετε υλικό σε διάφορες μορφές – μόνο κείμενο, κείμενο και εικόνες, βίντεο ή κείμενο και φωτογραφικό ή βίντεο υλικό που περιλαμβάνεται σε αυτό. Εάν το υλικό δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη, παρακαλούμε διευκρινίστε σε τι είδους κανάλι σκοπεύετε να το διαδώσετε – στο δικό σας ή σε κάποιο άλλο blog/vlog, σε ενημερωτική διαδικτυακή πύλη, σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, σε σελίδα ή προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.

Here you can enroll in the Online Course -> https://jour-you.eu/el/courses/citizen-journalism-lms-copy-5/ for Citizen Journalism, which you can find in Greek, Bulgarian, English, French, Italian, Albanian, and Arabic.